Events

Fjoertour

Elk voorjaar, meestal begin april, vindt op Terschelling een uniek wandel event plaats. De Fjoertour voert u langs de mooiste plekjes van het eiland. Voor een gedeelte in het donker – dan wijzen fakkels en lichtinstallaties de weg. Afgerond wordt de 42 km lange wandeling met live muziek en kunstvolle voorstellingen.


HT Sloepenrace

De HT race is een roeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling en gaat in het hemelvaart weekeinde van start.
Ongeveer 120 boten, in verschillende klassen, proberen de 34 kilometer lange route zo snel mogelijk te roeien. Het is met afstand de zwaarste roeirace in Nederland.


Sigatta Segelregatta

De zaterdag na de HT sloepenrace vindt de „Sigatta“-Regatta“ plaats.
Aan deze race nehmen 60 boten deel. Meer passen niet in de haven.


Oerol

Oerol, het inmiddels wereldberoemde festival voor straattheater, kunst en muziek wordt altijd in juni georganiseerd en duurt 10 dagen. Verdeeld over het eiland, op bijna 80 locaties, treden verschillende kunstenaars op. Vaak vormt de natuur het decor voor deze optredens en installaties.


Rock ’n Roll Streetfestival

Het eerste weekeinde van september staat in Midsland geheel in het teken van de Fifties. Rock ’n roll, pettycoats en old-timer geven de toon ann en bestemmen het straatbeeld.


Bereloop Terschelling Marathon

In het eerste weekeinde van november vindt traditioneel de marathon van Terschelling plaats. Een niet gering deel van de 42 km gaat over het strand en door de duinen. Daarmee behoort de Bereloop tot de zwaarste marathon überhaupt.


Naast bovengenoemde evenementen vinden er op Terschelling nog vele kleinere evenementen plaats. Te beginnen met de Sint Jan paarderace in de dorpsstraat van Midsland, via de Cyprian-race op het strand van Midsland aan zee tot het Yoga festival en het kampioenschap makreelroken.

Elke maand is op het eiland wel iets bijzonders te beleven.